Trouwringen FAQ

 

Planning

1.     Moeten we een afspraak maken?

U hoeft geen afspraak te maken. U kan steeds vrijblijvend langskomen bij Muhjo, Volkstraat 36 te Antwerpen, tijdens onze openingsuren (dinsdag t.e.m. zaterdag van 11.00u tot 18.00u). Dan kunnen we samen de ringen bekijken en met jullie de mogelijkheden overlopen.

2.     Hoe lang op voorhand moeten we de ringen bestellen?

Ideaal komt u twee à drie maanden voor uw huwelijk langs. Wilt u toch al vroeger bestellen, dan kan u uiteraard ook al eerder bij ons terecht. Komt u toch last-minute dan zijn er altijd nog verschillende opties.

3.     Wanneer kunnen wij onze ringen afhalen?
Normaal zorgen we ervoor dat de ringen ongeveer vier weken voor de huwelijksdag klaar zijn, maar in onderling overleg kan dit vaak al eerder. Als u van ver moet komen en het moeilijk is om de ringen op te halen, dan kunnen we deze ook verzenden met een tracking-label.

Maat

1.     Hoe wordt mijn ringmaat bepaald?

Wanneer u uw ringmaat nog niet kent, zullen wij deze voor u opmeten aan de hand van pasringen. We nemen hier rustig de tijd voor om zeker te zijn dat uw ringen perfect passen.

2.     Kunnen we zelf op voorhand onze ringmaat opmeten?
Het is niet aangeraden om uw eigen ringmaat te bepalen, aangezien er steeds kleine onnauwkeurigheden kunnen optreden.

 

 Materiaal

1.     Uit welk materiaal worden de trouwringen vervaardigd?
We vervaardigen trouwringen in goud en zilver. Bij een gouden ring heeft u de keuze tussen geel-, wit- en roodgoud. Het zilver dat bij stAen wordt gebruikt is sterling zilver 925.

2.     Wat is het verschil tussen 14- en 18-karaats goud?

Bij de aanschaf van trouwringen heeft u de keuze tussen 14- of 18-karaats goud. Het verschil tussen beide zit in de hoeveelheid puur goud die de legering bevat. Bij 14 karaat is dit 58% puur goud en bij 18 karaat 75%.
Dit zorgt voor kleur- en prijsverschillen en verschillen in de hardheid van het materiaal.

·         14-karaats geelgoud is lichter van kleur dan 18-karaats geelgoud.

·         14-karaats roodgoud heeft een meer rozige kleur dan 18-karaats roodgoud.

·         14-karaats witgoud is iets donkerder dan 18-karaats witgoud.

3.     Wat is sterling zilver?
Sterling zilver is de naam voor een legering die ten minste 92,5% puur zilver bevat.

4.     Kan ik een trouwring uit puur goud laten maken?

Dit is helaas niet mogelijk. Puur goud of 24-karaats goud is niet geschikt voor juwelen, omdat het te broos is.

5.     Hoe maak ik een keuze tussen een gouden of een zilveren ring?

Het verschil tussen goud en zilver is natuurlijk aanzienlijk te merken in de kostprijs, maar ook de hardheid van het materiaal kan een rol spelen bij de keuze. Een zilveren ring oxideert en slijt, waardoor hij na verloop van tijd vervangen moet worden. De gemiddelde levensduur van een zilveren ring is 10 a 15 jaar. Een gouden ring draagt u daarentegen voor het leven.

6.     Is het mogelijk om verschillende smalle ringen te combineren?
Als u het moeilijk vindt om een keuze te maken tussen geel-, wit- of roodgoud, kan u er ook voor kiezen om verschillende materialen te combineren door enkele smalle ringen naast elkaar te dragen. U kan op die manier ook afwisselen tussen de verschillende ringen.

7.     Kan een ring uit twee verschillende materialen gemaakt worden?
Als u het moeilijk vindt om een keuze te maken tussen geel-, wit- of roodgoud, kan u ook beslissen om meerdere materialen in één ring te gebruiken. U kunt bijvoorbeeld één band in geelgoud, één band in witgoud en één band in roodgoud laten maken, of twee banden geelgoud tegen één band witgoud. Als u een idee heeft, dan helpen wij u graag om samen de mogelijkheden te overlopen.

8.     Ik ben allergisch aan nikkel. Kan ik dan bij jullie trouwringen bestellen?

Alle juwelen bij stAen zijn nikkelvrij. Hier hoeft u zich dus geen zorgen om te maken!

9.     Uit welk materiaal worden de zwarte ringen gemaakt?

De ringen met de zwarte kleur zijn zilveren of gouden ringen afgewerkt met een laagje zwart rodium. Dit zorgt voor het typische matzwarte uitzicht. Bij deze ‘gerodineerde’ ringen moet u er echter rekening mee houden dat dit zeer snel afslijt en dat de zwarte kleur enkel achterblijft in de groeven. Hoe snel dit gebeurt is afhankelijk van het gebruik: dit kan na enkele dagen of pas na enkele weken.

10.  Kunnen we oud goud laten verwerken in onze trouwringen?

Bij stAen kan je gouden juwelen die je niet meer draagt laten overnemen. De waarde van het goud wordt dan in mindering gebracht wanneer je ringen laat maken, maar ze worden wel vervaardigd uit nieuw goud.

11.  Is het mogelijk om trouwringen in verguld zilver te laten maken?

We vergulden helaas geen zilveren trouwringen uit praktische overwegingen. Het is technisch wel mogelijk om een zilveren ring te vergulden, maar als je een ring iedere dag draagt, zal het laagje goud afslijten door de constante wrijving en verliest de ring zijn uitzicht.

Afwerking

1.     Welke afwerking kunnen we kiezen voor onze trouwringen?

Op onze website en in onze winkel kan u zien welke mogelijkheden er zijn voor de afwerking van uw ringen. Uiteraard zijn dit slechts voorbeelden en is het voor iedere ring mogelijk om het materiaal, de afwerking en de breedte te kiezen naar uw eigen voorkeuren.

2.     Werkt stAen ook met 3D-tekeningen?

Bij stAen is het ook mogelijk om trouwringen te vervaardigen op basis van een 3D-model (bijvoorbeeld met tekst). Om uw wensen en de mogelijkheden te bespreken, kunt u best langskomen.

3.     Welke vormen of tekst kunnen uit de ringen?

Bij stAen kunnen we vormen of tekst uit de ringen wegsnijden, waardoor je een volledig unieke ring kan samenstellen. Deze vormen of tekst kunnen volledig aangepast worden naar uw voorkeur; uw eigen handschrift of een tekening kunnen bijvoorbeeld verwerkt worden in uw ring.

4.     Hoe moeten we onze ringen verzorgen?

Na verloop van tijd kan uw ring krasjes vertonen en moet hij even opgefrist worden. Bij stAen zit Deze service zit inbegrepen in de prijs en meestal kan u uw ring dezelfde dag weer komen ophalen. Verder heeft uw trouwring geen onderhoud of verzorging nodig.

5.     Kan ik alles doen met mijn ring?

Ja, dat is geen probleem. Je kan zwemmen, douchen en afwassen met je trouwring. Enkel zware zuren kunnen een impact hebben, maar er zal dan eerder iets met je vingers gebeuren dan met je ring.

 

Diamanten

1.     Kan ik een diamant in mijn trouwring laten zetten?

Je kan een trouwring in bijna iedere gouden trouwring plaatsen. Je moet er enkel wel rekening mee houden dat er in zilver geen diamanten worden geplaatst, omdat dit materiaal te zacht is en de steentjes zullen loskomen.

Je kan ervoor kiezen om een diamant egaal of verheven te verwerken. Ook kan je kiezen tussen een vierkante en een ronde zetting. Je kan voorbeeldjes hiervan bekijken in de winkel.

Bovendien ben je helemaal vrij in de keuze van het aantal en de plaats van de diamantjes. We maken op voorhand een schets of markeren op de afgewerkte ring waar de steentjes exact moeten geplaatst worden.

2.     Welk type diamanten wordt er gebruikt voor de trouw- en verlovingsringen?

Alle diamanten van stAen zitten tussen de VS2 en SI klasse. Dit betekent dat er kleine groeisporen in de diamant zitten. Deze zijn echter niet zichtbaar met het blote oog, en zeker niet wanneer de steentjes in een ring verwerkt zijn. De kleur van de diamant valt binnen de D-, E- of F-kleurcategorie.

3.     Kunnen we een eigen diamant laten verwerken in een trouwring?

Dit valt zeker binnen de mogelijkheden. Je kan hier best even naar vragen wanneer je in de winkel bent.

4.     Wat is het verschil tussen een briljant en een diamant?

We noemen een diamant ‘een briljant’, wanneer hij op een bepaalde manier geslepen is. Er is dus geen verschil in kwaliteit of grootte; de term ‘briljant’ verwijst enkel naar de vorm.

5.     Kan ik achteraf nog een diamant in mijn trouwring laten zetten?

Het is ook mogelijk om achteraf, bijvoorbeeld ter gelegenheid van een jubileum, een (extra) diamant in uw trouwring te laten plaatsen.

6.     Hoeveel kost het om een diamant in onze trouwringen te laten plaatsen?

De prijs voor een diamant is afhankelijk van de grootte. In de volgende lijst zijn de prijzen inclusief de zetting:

0.01kt               1.3mm              €30
0.02kt               1.7mm              €50
0.05kt               2.4mm              €125
0.10kt               3.0mm              €210

Gravure

1.     Kan er een gravure in de ring?

Trouwringen worden bij ons standaard gegraveerd. Dit is bovendien inbegrepen in de prijs. Zelfs in de smalste ringen is een gravure mogelijk. Zorg er hierbij wel voor dat je een ‘open’ lettertype kiest, zodat het goed leesbaar blijft.

2.     Welke lettertypes kunnen worden gebruikt?

Wanneer u langskomt, kunnen we de mogelijke lettertypes voor de gravure tonen. We beschikken zowel over klassieke als moderne lettertypes.

3.     Hoeveel tekens passen er in de ring?
Er passen ongeveer 40 à 50 karakters in de ring. De boodschap bepalen jullie volledig zelf. Dit kunnen jullie namen zijn, een datum of enkele andere woorden. Ook speciale symbolen (een hartje, een dubbele ring, een oneindigheidsteken…) vallen binnen de mogelijkheden.

Prijs

1.     Hoeveel kosten trouwringen?

2.     Wanneer u bij ons langskomt kunnen wij u een gedetailleerd overzicht geven van de prijzen die op dat moment gelden en we kunnen een vrijblijvende offerte opmaken op basis van uw persoonlijke wensen. De prijs van jullie trouwringen is afhankelijk van een aantal factoren:

·         Hoe breder de trouwring, hoe meer materiaal er nodig is om de ring te vervaardigen. Dit vertaalt zich uiteraard in de prijs.

·         Het materiaal van de ring bepaalt ook hoeveel de ringen uiteindelijk zullen kosten. Een gouden ring is duurder dan een zilveren ring, maar ook de keuze tussen geel-, wit- of roodgoud kan de prijs beïnvloeden.

·         Ook het tijdstip waarop u de trouwringen bestelt kan een rol spelen bij de prijs. De goudprijzen schommelen nu eenmaal, waardoor wij maandelijks onze prijzen aanpassen. Wanneer de trouwringen besteld zijn, blijft de prijs uiteraard zoals afgesproken.

3.     Kunnen wij bij stAen een prijsofferte laten opmaken?
We kunnen via mail alvast enkele richtprijzen doorsturen, maar voor een correcte offerte is het nodig dat u even langskomt. Op die manier kunnen we met u de mogelijkheden overlopen en uw ringmaat opmeten.

4.     Hoe lang blijft een offerte geldig?
Bent u bij ons langs geweest, maar was u nog aan het twijfelen? Dan stellen wij voor u een offerte op die 30 dagen geldig blijft. Heeft u wel al een beslissing genomen en een voorschot betaald, dan blijft de prijs van de offerte uiteraard geldig.

 

De volledige prijslijst kan je aanvragen via onderstaand formulier.

 

Tradities

 

1.     Aan welke hand moeten we onze trouwringen dragen?

Er bestaan duizend-en-één regels om te bepalen aan welke kant u uw trouwring hoort te dragen. Bij stAen vinden we echter dat uw mening hierover het allerbelangrijkste is. Vaak wordt gezegd dat de linkerhand verbonden is met het hart, maar u kan ook uit praktische overwegingen een keuze maken.

2.     Moeten we een identieke set trouwringen kiezen?

Onze trouwringen bestaan in verschillende afwerkingen, materialen en breedtes. U kan ervoor kiezen om de trouwringen bij elkaar te laten passen, maar hier bent u volledig vrij in. Hebben jullie je oog laten vallen op twee verschillende ringen, dan is dat ook geen enkel probleem.

Heeft u toch nog geen antwoord gevonden op uw vraag of wenst u meer informatie voor het opmaken van een offerte, dan mag u ons altijd een mailtje sturen op info@stAen.be.