Sinds 9 mei 2022 geselecteerd bij "Antwerp's most brilliant"

 

copyright ‘Antwerp’s Most Brilliant’

 

  

copyright ‘Antwerp’s Most Brilliant’

 

 

 

Ben je op zoek naar dat ene bijzondere juweel, dan zal je dat in Antwerpen zeker vinden. Antwerp’s Most Brilliant, het kwaliteitslabel van de stad Antwerpen en het Antwerp World Diamond Centre, helpt je mee zoeken. Juweliers die aan strenge kwaliteitsnormen voldoen, dragen twee jaar lang de titel van Antwerp’s Most Brilliant-juwelier.

 

 

copyright ‘Antwerp’s Most Brilliant’

Hoe verkrijgt een juwelier dit label?

Om het Antwerp’s Most Brilliant label te verkrijgen, moet de juwelier aan strenge kwaliteitsvoorwaarden voldoen. De juweliers met label blinken onder meer uit in duurzaamheid, veiligheid, moraliteit, transparantie, service en bedrijfsstabiliteit. Uiteraard voldoen ze ook aan de Belgische wetgeving op economisch, sociaal en fiscaal vlak. Kortom: stuk voor stuk juweliers die dit label helemaal verdienen.

 

copyright ‘Antwerp’s Most Brilliant’

Hoe wordt de kwaliteit gegarandeerd?

Je verdient het label pas na een onafhankelijke audit van Kiwa, een geaccrediteerd audit- en controlebureau, die de juwelier elke twee jaar opnieuw controleert op strikte criteria. Kiwa maakt een bindend rapport op na zijn audit. Enkel bij een excellente score op elk van de criteria wordt het label uitgereikt door de stad Antwerpen en het Antwerp World Diamond Centre. Het label staat bovendien onder toezicht van de beroepsfederatie voor juweliers Ars Nobilis en FOD Economie.