Wie is stAen?

Stijn Van der Auwera, zo heet de juweelontwerper die achter het label stAen schuilt. Hij studeerde interieurvormgeving maar zette al snel de stap naar juweelontwerp. In de zoektocht naar een ring voor zijn vriendin, vond hij niks dat hem aansprak en besloot dan maar om er zelf een te ontwerpen.

Hij begon te experimenteren met marmer en via zijn geraffineerde materiaalkennis stootte hij op een aparte techniek om marmer te binden met epoxy tot een uitgepuurde composiet. Enkele maanden later was zijn eerste collectie 'Liquid Marble' een feit.

Al snel volgden een heleboel andere collecties: From Heaven to Hell, Don't Be a Square, Let's Rock, Flock You en Five Easy Pieces.

Heel uiteenlopende ontwerpen met een eigen karakter. Toch hebben de creaties van stAen ook heel wat gemeen: ze zijn stuk voor stuk het resultaat van een eindeloze zoektocht naar een zuivere versie van rijke materialen en architecturale vormen.

In 2014 opende stAen zijn flagshipstore Muhjo in Antwerpen. Behalve zijn eigen collecties vindt u daar ook het werk van meer dan 30 andere getalenteerde ontwerpers. En u kunt er ook terecht voor de collecties trouwringen van stAen, die volledig op maat gemaakt worden.

Erkend vakman

stAen is ambassadeur bij Unizo en heeft als erkenning voor zijn vakmanschap ook het HIB-label ontvangen.

stAen is ook een erkend ontwerper bij DesignVlaanderen. Dat is een ondernemening die kwalitatieve, Belgische ontwerpers promoot.

 

Trouwringen: Structure Collection

Trouwringen: Signed Collection

Trouwringen: Classic Collection