Staen

Stijn Van der Auwera studeerde interieurvormgeving maar zette al snel de stap naar juweelontwerp. In de zoektocht naar een ring voor zijn vriendin, vond hij niks dat hem aansprak en besloot dan maar om er zelf een te ontwerpen.

Hij begon te experimenteren met marmer en via zijn geraffineerde materiaalkennis, stootte hij op een aparte techniek om marmer te binden met epoxy tot een uitgepuurde composiet. Enkele maanden later was zijn eerste collectie 'Liquid Marble' een feit.

 

Liquid Marble

'Liquid Marble', dat is marmer in zijn meest atypische vorm en in knallende kleuren. Geen nodeloze opsmuk maar de essentie van het pure. Stijns ontwerpen zijn een eindeloze zoektocht naar een zuivere versie van rijke materialen en architecturale vormen.

 

From Heaven to Hell

Met 'From Heaven to Hell' geeft Staen een bevreemdende interpretatie aan twee aloude begrippen: duivels en engelen. De grappige ontwerpen in glanzende materialen laten je vingers knallen met vurig rood en elektrisch blauw.

 

Don't be a square

Voor zijn derde collectie 'Don't be a square' haalt Staen het vierkant vanonder het stof en blaast het nieuw leven in. Deze lijn is grotendeels geïnspireerd op de eenvoud van een vierkant, maar keert het tegelijk binnenstebuiten.

 

Let's Rock

Staen houdt van een uitdaging! Voor zijn nieuwe collectie “Let's rock” ging hij aan de slag met pure materialen : goud en zilver. De ontwerpfase werd een boeiende zoektocht naar contrasten. Zijn artistiek talent en verfrissende invalshoek brachten hem uiteindelijk tot een stoer ontwerp uit ruw materiaal maar dan met verfijnde afwerking. Van elke robuuste ring wordt 1 zijde vlak geslepen zodat het als een object blijft rechtstaan. Elke zilveren ring is gegarandeerd een uniek exemplaar.

 

Flock You

Met zijn collectie ‘Flock You’ toont juweelontwerper Staen dat hij ook uit een 3D-printer een prachtige creatie kan toveren: de bolvormige ringen hebben een harde kern, maar de bolster voelt dankzij de afwerking met flock of fluweel erg zacht aan. De collectie is verkrijgbaar in rood, zwart en azuurblauw.

 

Five Easy Pieces

In deze gelaagde collectie kunt u uw eigen speelse creativiteit de vrije loop laten. Met 9 vormen in vijf bruisende uitvoeringen – zilver, transparant oranje, fumé, ijsblauw en donkerblauw – kunt u eindeloos combineren. Elk van de ringschijfjes kan apart gedragen worden, maar in combinatie met elkaar vormen ze pas echt een ijzersterk geheel. Met een metaalstempel kunt u bovendien een boodschap toevoegen. Eén letter per schijfje.

 

 

 

Structure Collection

Signed Collection

Classic Collection

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Staen is ambassadeur bij Unizo en heeft het HIB-label ontvangen.

Een erkenning die het vakmanschap (h)erkent.

Staen is ook een erkende ontwerper bij DesignVlaanderen.

Een ondernemening die kwalitatieve,Belgische ontwerpers promoot.