De mogelijke materialen voor trouwringen en verlovingsringen zijn geelgoud, roodgoud, witgoud en zilver. Deze laatste kan ook worden verguld in geel- of roségoud.

Het zilver dat we gebruiken voor de trouwringen is Ag925 zilver, ook sterling zilver genoemd. Zilveren trouwringen hebben een iets kortere levensduur dan gouden doordat zilver een zachter metaal is. Goud daarentegen is voor altijd. Zilveren trouwringen of verlovingsringen kunnen echter ook verguld worden met geelgoud of rosé.

Zowel geelgouden als rood- en witgouden trouwringen zijn verkrijgbaar in 14 karaat en 18 karaat. Dit duidt op de deelverhouding van de legering. Goud van 18kt bestaat namelijk uit 75% goud, 14kt daarentegen bestaat uit  58.3% goud. Puur goud (24kt) is te broos voor juwelen en wordt daarom niet gebruikt. Aan de binnenkant van de trouwringen staat meestal een karaatstempel gedrukt: in de ring staat dan 18kt of 750 voor 18 karaat en 14kt of 583 voor 14 karaat. 

Geelgoud van 18kt is de standaard voor trouwringen en juwelen. 14kt bestaat uit 58.3% goud, wat ervoor zorgt dat het geelgoud iets lichter kleurt. Bij geelgoud is het kleurverschil het grootst.

Trouwringen in witgoud hebben een zachte wit-grijzige kleur. Witgouden en roodgouden trouwringen zijn ook verkrijgbaar in 14 en 18kt. In tegenstelling tot de geelgouden, kleuren deze in 14kt donkerder dan degene in 18kt. In Muhjo liggen er trouwringen in ieder van de bovengenoemde materialen, twijfel dus niet om langs te komen en te vragen naar voorbeelden van de verschillende materialen.

Zodra er een datum is gepland kunnen jullie langskomen voor een vrijblijvende offerte voor jullie trouwringen.